O Firmie

Pierwszy lokal Grill Way Bar

Badanie rynku; W marcu 2014 roku firma Grill Way Bar wprowadza na rynek pierwszy pilotażowy lokal z przekąskami i hamburgerami w amerykańskim stylu. Zgodnie z filozofią biznesową firmy (TQM) lokal tworzony jest z myślą o wyjątkowym designerskim miejscu, w którym będą oferowane potrawy z najwyższej jakości produktów.

Firma Grill Way Bar w celu wypracowania własnego systemu operacyjnego przez okres 6 miesięcy testuje funkcjonowanie biznesu w ekstremalnie niedogodnych warunkach i złej lokalizacji.

W Nisko czynszowym lokalu o powierzchni 35 m2, w miejscowości do 30 tyś mieszkańców, na uboczu miasta w kiepskiej dzielnicy zostaje uruchomiony punk gastronomiczny Grill Way Bar – American Burger.

Remont i adaptacja lokalu od podstaw oraz samodzielne prowadzenie nierentownego lokalu w trudnej lokalizacji staje się źródłem wiedzy i biznesowych doświadczeń. Zdobyta wiedza i doświadczenia, dzisiaj pozwalają Firmie na wprowadzenie odpowiednich narzędzi marketingowych w sytuacjach kryzysowych, jak również pomagają w skutecznym  ich zapobieganiu.

Drugi Lokal Grill Way Bar

Koncept franczyzowy

We wrześniu 2014 roku firma Grill Way Bar otwiera drugi pilotażowy lokal o powierzchni 100 m2 w celu realizacji wstępnie opracowanego systemu operacyjnego. Zostaje również rozpoczęta praca nad konceptem sieci restauracji. Z chwilą otwarcia kolejnego lokalu pilotażowego zostają wprowadzone wszelkie procedury oraz rozpoczyna się ich wdrażanie.

Po dwóch latach intensywnej działalności Firma nanosi niezbędne korekty i opracowuje pełny system operacyjny oraz tworzy koncept sieci Grill Way Bar.

Budowa sieci Franczyowej

Globalna Marka; W 2016 roku Firma Grill Way Bar posiada już sprawdzoną koncepcję prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych, polegającą na prowadzeniu sieci restauracji oferujących  burgery, przyrządzane ze świeżych warzyw, wołowiny i lokalnego pieczywa według receptur kuchni amerykańskiej w oparciu o najwyższej jakości składniki oraz podawane do spożycia w oryginalny sposób.

Koncepcja prowadzenia działalności gospodarczej, o której mowa, umożliwia utworzenie jednolitej sieci restauracji, oznaczonych jedną nazwą, wykorzystujących te same znaki towarowe, świadczących usługi gastronomiczne o ustalonym standardzie jakościowym. Koncepcja ta zakłada również wspólną dla całej sieci działalność reklamową i promocyjną.

Dzięki takiej formule, poszczególne jednostki sieci (restauracje) mają możliwość szybszego rozwoju i umocnienia swojej pozycji na rynku.

Dlaczego właśnie My?

Zamierzenia inwestycyjne i perspektywy rozwoju firmy Grill Way Bar. 

Najważniejsze inwestycje firmy i perspektywy rozwoju na najbliższe lata to: Stworzenie kilku lokali pilotażowych (wzorcowych). Rozbudowa sieci restauracji w Polsce i Europie. Umocnienie marki na rynku gastronomicznym. Zwiększenie rozpoznawalności marki w kraju i zagranicą. Utrzymanie najwyższych standardów działalności całej sieci.

Restauracje American Burger tworzone w duchu Slow Food.

Główną ideą towarzyszącą przy budowie sieci restauracji Grill Way Bar jest stworzenie designerskich burgerowni w amerykańskim stylu. Lokali, w których można skosztować różnorodnych burgerów przyrządzanych z najwyższej jakości produktów zgodnie z recepturami dobrej amerykańskiej kuchni. Miejsc, w których panuje wyjątkowa atmosfera . Cel, który ma przyświecać tej idei to stworzenie nowoczesnych lokali wielokulturowych, miejsc tolerancyjnych i otwartych na ludzi, miejsc spotkań towarzyskich, w których celebruje się jedzenie, słucha muzyki i rozmawia z przyjaciółmi

Filozofia Biznesu sieci Restauracji Grill Way Bar –  American Burger.

Zarządzanie przez jakość (ang. Total Quality Management) – podejście do zarządzania firmą, w którym każdy aspekt działalności jest realizowany z uwzględnieniem spojrzenia projakościowego. Uczestniczą w nim wszyscy pracownicy poprzez pracę zespołową, zaangażowanie i stałe podnoszenie kwalifikacji. Celem jest osiągnięcie długotrwałego sukcesu, którego źródłem są zadowolenie klienta oraz korzyści dla firmy i jej członków oraz dla społeczeństwa.

Jasne i uczciwe zasady współpracy z Partnerami Biznesowymi

Firma Grill Way Bar rozpoczynając współpracę przy tworzeniu sieci restauracji oczekuje od Partnerów Biznesowych zrozumienia i przyjęcia głównych idei towarzyszących budowie sieci oraz współudział w osiągnięciu zamierzonych celów oraz pełnego zaangażowania w kreowaniu dobrego wizerunku marki, utrzymania wysokich standardów jednolitych dla całej sieci restauracji. Jak również lojalności wobec firmy Grill Way Bar.
Firma Grill Way Bar zagwarantuje swojemu Biznesowemu Partnerowi  pełną opiekę merytoryczną podczas realizacji wspólnych interesów, na starcie jak również w czasie trwania współpracy. Firma Grill Way Bar przekazuje do dyspozycji pełne Know How prowadzonej działalności w formie spisanego Podręcznika Operacyjnego.

Jakie są cele firmy?

Najwyższe standardy

Głównym celem Firmy Grill Way Bar – American Burger jest stworzenie sieci designerskich restauracji, prowadzonych według filozofii firmy z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Osiągnięcie tego najważniejszego celu przyniesie dużą satysfakcję właścicielom restauracji, umożliwi rozwój zawodowy pracownikom i dostarczy wiele radości konsumentom.

Przez żołądek do serca

Firma Grill Way Bar pragnie zdobyć serca ludzi i stać się marką lubianą, szanowaną i rozpoznawalną. Osiągnięcie naszych celów, to spełnienie naszych ludzkich marzeń, a nie realizacja korporacyjnego biznesowego planu. Dlatego nasze działania opieramy na wierze w ludzi, ich pasję, potencjał i profesjonalizm. Właśnie dlatego, chcemy wokół siebie skupiać ludzi, którzy wraz z nami będą zdobywali swoje cele i marzenia osobiste oraz zawodowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *