System franczyzowy to opracowana przez franczyzodawcę koncepcja prowadzenia biznesu, która obejmuje m.in. znak towarowy (markę), asortyment, projekt, wystrój i założenia kolorystyczne pomieszczeń placówek, metody obsługi klientów i procedury zarządzania.

O systemie franczyzowym możemy mówić wtedy, kiedy franczyzodawca przetestował i sprawdził swoją koncepcję, np. we własnej jednostce pilotażowej. Konieczne jest także, aby franczyzodawca rozwijał i udoskonalał system oraz wspierał franczyzobiorców w trakcie funkcjonowania umowy, oferując usługi wstępne i usługi bieżące.

Źródło: Franchising.pl [Słownik franczyzy i biznesu]

Dlaczego firma Grill Way Bar tworzy sieć franczyzową?

Budując sieć franchisingową w oparciu o System Partnerski (franchising, franczyza) firma Grill Way Bar zapewnia dobry wizerunek marki oraz utrzymanie wysokich standardów, jednolitych dla całej sieci restauracji.