tajemnica wyśmienitego smaku hamburgerów z grill waya

Dlaczego burgery w Grill Way’u są takie dobre?

Każdy, kto choć raz spróbuje tego burgera zastanawia się, o co chodzi…, dlaczego tak bardzo mu smakuje – co w nim jest takiego wyjątkowego, co powoduje, że jest taki smaczny i aromatyczny.

Dlaczego burgery w wyszkowskiej burgerowni tak świetnie smakują?

W wyszkowskiej burgerowni Grill Way Bar, podczas przygotowywania burgerów zawsze bardzo rygorystycznie przestrzegane są trzy podstawowe zasady – są to trzy sekrety wyśmienitego smaku, charakterystycznego dla burgerów z Grill Waya;

Sekret 1Mięso na burgery przygotowywane jest z najlepszego gatunku 100% wołowiny. Mielone, przyprawione i poporcjowane mięso formowane jest na odpowiedniej grubości Kotlety. Wołowe Mielone steki grillowane są tuż przed podaniem, dzięki temu zawsze mięso jest soczyste i aromatyczne.

Mięso grillowane jest zawsze tuż przed podaniem, w stopniu średnio wysmażonym. (można poprosić o inny stopień wysmażenia). Przygotowanie burgera trwa kilka minut od zamówienia – czas oczekiwania zmienia się w zależności od ilości oczekujących gości – przy pełnej sali nawet do 30 min. …ale dzięki temu mięso jest zawsze pyszne i aromatyczne. W  Grill Wayu nie używa się żadnych podgrzewaczy, ani mikrofali.

Sekret 2Warzywa używane do burgerów są zawsze świeże – każdego dnia, codziennie rano do kuchni Grill Way’a przyjeżdża świeża dostawa warzyw. W ciągu dnia warzywa i dodatki przechowywane są w odpowiednich chłodniach, dzięki temu sałata, pomidory, cebula, czosnek i inne dodatki zawsze są smaczne i aromatyczne.

Warzywa w zależności od pory roku mają nieco inny smak, kształt i aromat. Wiosną, latem, jesienią i zimą warzywa smakują inaczej. Na smak i aromat również duży wpływ ma rodzaj i gatunek warzyw, dlatego czasami te same burgery nieco różnią się w smaku… ale warzywa, które znajdziesz w tych burgerach są zawsze świeże i zdrowe.

Sekret 3Pieczywo używane do najlepszych burgerów dostarczane jest codziennie z lokalnej piekarni. Każdego dnia świeże chrupiące bułeczki przyjeżdżają do burgerowni w dwóch rodzajach. Bułki pszenne z sezamem i bułki pszenno-żytnie wieloziarniste. Bułki do hamburgerów wypiekane są według tradycyjnej receptury. Nie posiadają, żadnych e-ulepszaczy, ani e-upiększaczy.

Bułki wyrabiane są ręcznie i wypiekane tradycyjną metodą piekarniczą, dlatego czasami są troszkę mniej lub bardziej wyrośnięte, mniej lub bardziej chrupiące, mają więcej lub mniej sezamu lub nasion zbóż. …ale bułki, z których przygotowywane są prawdziwe burgery, zawsze są bardzo smaczne i zdrowe.

konwenanse w restauracji przy stole
Jak prawidłowo jeść burgery , żeby najlepiej smakowały

Ciekawostka

Czy wiesz, że Hamburger to po prostu Kanapka z Mięsem, którą należy jeść trzymając w dłoniach?. Dużo wygodniej gryźć burgera trzymając w dłoniach, niż krojąc go sztućcami. Burger wtedy o wiele lepiej smakuje, a jedzenie sprawia prawdziwą przyjemność. Używanie sztućców do jedzenia burgerów jest nadużyciem konwenansów przy stole, udawaną elegancją i snobizmem w pseudoeleganckich restauracjach.

Burgery przebite strzałą

Podczas jedzenia nie wyciągamy z burgera drewnianej strzały (długiej wykałaczki), dzięki temu burger będzie bardziej posłuszny. Chwytamy burgera dłońmi, lekko ściskamy bułeczkę i wcinamy 🙂 Sosik wyciekający z burgera po palcach jest pyszny – można zlizywać 🙂