Piwo Ciechan Miodowe

Ciechan Miodowe jest wiodącym piwem miodowym na polskim rynku. Od pojawienia się w 2004 roku, co roku wybierany jest najlepszym miodowym piwem w konsumenckim Plebiscycie na Piwo Roku wg.Browar.biz. Dzięki stosowaniu dużych ilości wyłącznie naturalnego miodu, Ciechan Miodowe zdobywa uznanie obu płci.

Jego naturalna słodycz czyni piwo idealnym na każdą okazję, a stosowanie otwartej fermentacji jest kolejnym czynnikiem zachęcającym zwolenników zdrowej żywności. Przy nalewaniu tego piwa trzeba pamiętać o wzbiciu osadu miodowego, który może gromadzić się na ściankach butelki, a który jest niezbędny do uzyskania pełni smaku podczas degustacji.

Piwo zawiera 14% ekstraktu, w tym 12,1% ekstraktu brzeczki podstawowej oraz do 5,7% alkoholu objętościowo.

Ciechan Miodowe jest pasteryzowane, niefiltrowane, wyprodukowane wyłącznie na naturalnym miodzie.